Много вкусни, различни, с аромат на есен,
гофрети с печена тиква,
препоръчвам да опитате.
ПРОДУКТИ:
тиква "Цигулка" 200 г/готова изпечена/
прясно мляко 200 мл
1 яйце
20 г масло
брашно 100-110 г брашно
захар 1,5 суп.л.
сол щипка
бакпулвер 1 ч.л.
сух джинжифил 1/2 ч.л.
щипка индийско орехче
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете тиквата и я нарежете
на кубчета.
Изпечете я.
Щом се охлади я пюрирайте.
Разбийте яйцето със захарта,
добавете прясно мляко и разбъркайте.
Прибавете разтопеното масло,
отново разбъркайте.
Смесете пюрето от тиква с
млечната смес.
Разбъркайте брашното с
бакпулвер, сол, джинджифил и
индийското орехче.
Смесете сухата смес с течната,
като внимателно разбъркайте.
Изпечете сместа в гофретник.
Поднесете с печена тиква,
кленов сироп или мед.
НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВКУСНИТЕ ГОФРЕТИ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
Няма коментари:
Публикуване на коментар