Лесен крем с печена тиква и маскарпоне,
пухкав и нежно се топи в устата.
ПРОДУКТИ:
печена тиква 400 г
маскарпоне / крема сирене/ 200 г
пудра захар 60-80 г
ванилия
ром 1 суп.л./амарето или марсала/
сух джинджифил 1/2 ч.л.
какаови бисквити
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквата се обелва, нарязва на
кубчета и се пече с малко вода.
Охлажда се и се пюрира,
заедно с пудрата захар,
която може да се замени с мед.
Прибавя се ванилия, джинджифил,
ром, маскарпоне и се пасира,
до пухкава смес.
Готовият мус се разпределя в
чашки, като най-отдолу,
средата и отгоре се
слага какаова бисквитка.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
Няма коментари:
Публикуване на коментар