вторник, 12 ноември 2024 г.

МУС ОТ ТИКВА И МАСКАРПОНЕ

Лесен крем с печена тиква и маскарпоне,
пухкав и нежно се топи в устата.




ПРОДУКТИ:

печена тиква 400 г
маскарпоне / крема сирене/ 200 г
пудра захар 60-80 г
ванилия
ром 1 суп.л./амарето или марсала/
сух джинджифил 1/2 ч.л.
какаови бисквити

ПРИГОТВЯНЕ:

Тиквата се обелва, нарязва на 
кубчета и се пече с малко вода.
Охлажда се и се пюрира,
заедно с пудрата захар,
която може да се замени с мед.
Прибавя се ванилия, джинджифил,
ром, маскарпоне и се пасира,
до пухкава  смес.
Готовият мус се разпределя в
чашки, като най-отдолу,
средата и отгоре се 
слага какаова бисквитка.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!






Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар