вторник, 19 ноември 2024 г.

ШАРЕН КЕКС С ТИКВА, КАКАО И ЛЕШНИЦИ

Много ароматен, пухкав и мек шарен кекс.


ПРОДУКТИ:

/чаша от 200 мл/

яйца 3 бр.
захар 1,5 ч.ч.
топла вода 1 ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
брашно 2,5 ч.ч.
какао 2 суп.л.
нарязани лешникови ядки 1 каф.ч.
настъргана тиква 1 ч.ч.
бакпулвер 1 пак.
ванилова захар 1 пак.
канела 1/2 ч.л.
джинджифил щипка

ПРИГОТВЯНЕ:

Разбих 3 яйца със захарта,
до пухкава смес.
Прибавих ванилова захар и олио,
отново разбърках.
Добавих топла вода,
смесеното с бакпулвер,
пресято брашно, канела, джиндифил и
разбърках с шпатула.
Отделих половината от сместа,
като в едната част прибавих
настъргана тиква и нарязани лешници,
като оставих малко за отгоре.
В другата половина добавих какао,
разбъркано с малко вода.
Намазах кексовата форма с
меко масло и посипах леко с брашно.
Внимателно в единия край на
формата започнах да сипвам
по черпак от двете смеси,
като се редуваха, до
изчерпване на сместа.
Най-огторе поръсих с останалите
натрошени лешници.
Сложих кекса да се пече,
в загрята фурна,
на 180 градуса, около 50 минути.

ДА ВИ Е СЛАДКО!




Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

 









 

Няма коментари:

Публикуване на коментар