Много ароматен, пухкав и мек шарен кекс.
ПРОДУКТИ:
/чаша от 200 мл/
яйца 3 бр.
захар 1,5 ч.ч.
топла вода 1 ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
брашно 2,5 ч.ч.
какао 2 суп.л.
нарязани лешникови ядки 1 каф.ч.
настъргана тиква 1 ч.ч.
бакпулвер 1 пак.
ванилова захар 1 пак.
канела 1/2 ч.л.
джинджифил щипка
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих 3 яйца със захарта,
до пухкава смес.
Прибавих ванилова захар и олио,
отново разбърках.
Добавих топла вода,
смесеното с бакпулвер,
пресято брашно, канела, джиндифил и
разбърках с шпатула.
Отделих половината от сместа,
като в едната част прибавих
настъргана тиква и нарязани лешници,
като оставих малко за отгоре.
В другата половина добавих какао,
разбъркано с малко вода.
Намазах кексовата форма с
меко масло и посипах леко с брашно.
Внимателно в единия край на
формата започнах да сипвам
по черпак от двете смеси,
като се редуваха, до
изчерпване на сместа.
Най-огторе поръсих с останалите
натрошени лешници.
Сложих кекса да се пече,
в загрята фурна,
на 180 градуса, около 50 минути.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
Няма коментари:
Публикуване на коментар