Отдавна се канех да приготвя
месо в буркани, такова едно
желиранко, вкусно, каквото го помнех,
от годините, когато бяха живи
свекър и свекърва ми,
гледаха животни и приготвяха
вкусна зимнина за три семейства.
Случайно или не, открих в магазина
изгоден свински врат, но с кост,
остстраних костта, като заделих за
лучена яхния и боб,
а останалото влезе в буркани.
Стана сполучливо и реших да
споделя с Вас.
ПРОДУКТИ:
свински врат
конфитюрени бурканчета
капачки
На буркан:
дафинов лист 1 бр.
черен пипер на зърна 10 бр.
сол 4 г
олио или свинска мас 1 суп.л.
червен пипер щипка
чубрица щипка
ПРИГОТВЯНЕ:
Свинският врат се нарязва на хапки.
На дъното на всеки буркан се поставя
дафинов лист, 3 бр. черен пипер,
и месо, което се натъпква добре,
до средата на буркана.
Слага се 3 бр.черен пипер и
отново месо, като
задължително месото
трябва да е 2 см, под ръба на буркана,
сол 4 г, червен пипер и чубрица.
Най-отгоре 1 супена лъжица олио.
Бурканите се затварят добре
и с нови капачки.
Нареждат се върху решетка,
в мултикъкъра, слага се
вода, почти до ръба на буркана.
Варят се под налягане, за 100 минути.
Налягането се оставя да падне само,
след което се отваря капака на
мултикукъра и се изваждат бурканите.
Те се объръщат веднага, с
капачките надолу,
изчакват се да изстинат и
се прибират на хладно.
Бурканите може да се варят и
в тенджера, на огън или котлон,
за 2 часа.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар