събота, 5 октомври 2024 г.

*Содени питки* в гофретник със сирене и типово брашно

Обичаме топли содени питки за закуска и
тъй като, не ми се включваше фурна,
ползвах гофретник, за изпичането им.
Станаха чудесни!


Продукти:

2 яйца
кисело мляко 1 ч.ч. от 200 мл
сода за хляб 1 ч.л. непълна
олио 2 суп.л.
брашно 8-9 суп.л.
натрошено сирене около 100 г

 Приготвяне:

Яйцата се разбиват,
содата се добавя в киселото мляко
и се изчаква да шупне.
Смесват се.
Прибавя се олио и брашно,
получава се гъсто кексово тесто.
Добавя се натрошено сирене
и се разбърква сместа.
Гофретника се загрява,
намазва се леко с мазнина
и с лъжица се сипва сместа.
Стават бързо за 2-3 минути.
По желание може да се
намажат с масло.

Много вкусни!







Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518









 

Няма коментари:

Публикуване на коментар