Когато не разполагаш със сушени сливи
си сушиш у дома.
Моите приготвих в еър фрайър.
За 4 часа, на 60 градуса,
на програма дехидратация.
Нарязани са на парченца,
за да се сушат по-бързо.
Продукти:
пилешко месо 600 г
лук 800 г
червена пиперка
чесън 2 глави
домати 200 г или доматено пюре 1 суп.л.
моркови 2 бр.
дафинов лист 2 бр.
черен и червен пипер
сол
сушени сливи около 8-10 бр.
канела щипка
Приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на хапки
и се запържва леко в мазнината.
Прибавят се последователно едро нарязаните
лук, моркови и пиперка, разбърква се.
Слага се сол, черен и червен пипер,
дафинов лист, канела,
нарязаните домати, чесън,
сушените сливи и се
залива с гореща вода.
Яхнията се готви на тих огън,
докато остане на мазнина.
По желание може да се сгъсти
с лъжица брашно.
Ако се готви яхнията в мултикукър,
достатъчни са 8-10 минути.
Добър апетит!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар