неделя, 29 септември 2024 г.

Пилешка яхния със сини сливи

Когато не разполагаш със сушени сливи 
си сушиш у дома.
Моите приготвих в еър фрайър.
За 4 часа, на 60 градуса,
на програма дехидратация.
Нарязани са на парченца,
за да се сушат по-бързо.


Продукти:

пилешко месо 600 г
лук 800 г
червена пиперка 
чесън 2 глави
домати 200 г или доматено пюре 1 суп.л.
моркови 2 бр.
дафинов лист 2 бр.
черен и червен пипер
сол
сушени сливи около 8-10 бр.
канела щипка

Приготвяне:

Пилешкото месо се нарязва на хапки
и се запържва леко в мазнината.
Прибавят се последователно едро нарязаните
лук, моркови и пиперка, разбърква се.
Слага се сол, черен и червен пипер,
дафинов лист, канела,
нарязаните домати, чесън,
сушените сливи и се
залива с гореща вода.
Яхнията се готви на тих огън,
докато остане на мазнина.
По желание може да се сгъсти
с лъжица брашно.
Ако се готви яхнията в мултикукър,
достатъчни са 8-10 минути.

Добър апетит!





Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518







 

Няма коментари:

Публикуване на коментар