Подходящ сос за каквото се сетите:
спагети, пици, пържени чушки, кюфтета,
патладжани, тиквички, риба.
Продукти:
домати 5 кг
лук 1-2 глави
чесън 3-4 скилидки пресовани
сол 2 суп.л
захар 3 суп.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
кимион 1/2 ч.л.
пресен босилек 1 китка
олио 70 мл
Приготвяне:
Доматите се измиват и почистват.
Нарязват се на четири.
Смилат се в робот, много фино,
който няма ги рендосва и
после пасира.
В тенджера се сипва олиото,
щом се загрее се сипват смлените домати,
ситно нарязания лук, пресования чесън.
Оставят се за 30-40 минути на умерена
степен на котлона, да врат.
Сипва се сол, захар, черен пипер, кимион и босилек,
който после се маха.
Оставя се да поври още малко до
желаната гъстота,
като се разбърква с дървена лъжица,
след което се снема от котлона.
Готовият сос се сипва в бутилки или буркани,
слагат се капачки и заварява 10 минути.
След това бутилките се обръщат с
капачките надолу, да се охладят и
прибират на хладно.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар