сряда, 10 юли 2024 г.

БОБ СЪС СВИНСКО РАГУ

Много вкусна, традиционна, селска гозба.


Продукти:

свинско рагу 1 кг
боб 500 г
лук 2-3 глави
морков 2 бр.
кервиз 1 китка
джоджен 1 китка
сух джоджен 1/2 ч.л.
домати от буркан 1/2 ч.ч.
червен пипер 1 ч.л.
щипка пушен пипер
сол 1 ч.л.
вода, олио
брашно 1 суп.л.

Приготвяне:

Бобът  накисвам от вечерта,
кипвам се и му изхвърлям водата.
Рагуто отделно  изкисвам в студена
вода, да му се махне кръвта.
В тенджера прехвърлям  рагуто.
Прибавям  нарязания лук (като  оставям част
от него за запръжка), морковите, кервиз,
рагу, олио и вода, колкото да го покрие.
Готвя около час и половина, докато уври
боба и месото започне да се къса.
След това прибавям сол и доматите от буркан.
Ястието оставям да  ври така още десетина минути,
след което  запържвам.
Накрая добавям джоджен, като ползвам сух и пресен.

ДОБЪР АПЕТИТ!



 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар