Много вкусна, традиционна, селска гозба.
Продукти:
свинско рагу 1 кг
боб 500 г
лук 2-3 глави
морков 2 бр.
кервиз 1 китка
джоджен 1 китка
сух джоджен 1/2 ч.л.
домати от буркан 1/2 ч.ч.
червен пипер 1 ч.л.
щипка пушен пипер
сол 1 ч.л.
вода, олио
брашно 1 суп.л.
Приготвяне:
Бобът накисвам от вечерта,
кипвам се и му изхвърлям водата.
Рагуто отделно изкисвам в студена
вода, да му се махне кръвта.
В тенджера прехвърлям рагуто.
Прибавям нарязания лук (като оставям част
от него за запръжка), морковите, кервиз,
рагу, олио и вода, колкото да го покрие.
Готвя около час и половина, докато уври
боба и месото започне да се къса.
След това прибавям сол и доматите от буркан.
Ястието оставям да ври така още десетина минути,
след което запържвам.
Накрая добавям джоджен, като ползвам сух и пресен.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар