вторник, 9 юли 2024 г.

СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ

Много апетитна вкусна гозба, която обичаме
да хапваме у дома.
Зеленият фасул разбира се е
отгледан в нашата градина.


Продукти:

Зелен фасул 600 г

Свинско месо 600 г

Пресен домат 1 бр.

Лук 1 глава

Морков 1 бр.

Чесън 2 глави

Сол, черен пипер, червен пипер, копър

олио 3 суп.л.

брашно 1 суп.л.

Приготвяне:

Зеленият фасул се нарязва и попарва в гореща вода, за кратко.

В тенджерка се запържва лук и морков,

 прибавя се свинското месо, предварително нарязано на хапки.

След това се добавя нарязания домат и зеления фасул.

Ястието се поръсва със сол, 

червен пипер, черен пипер, прибавя се топла вода. 

Тенджерката се затваря и се оставя да ври около 40 минути, 

като се разбърква, от време на време. 

Щом е готово ястието се отстранява от огъня и се 

сгъстява се с брашно, размито в малко вода.

 Поръсва се с пресен копър.

Поднася се с кисело мляко или таратор.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!





 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар