неделя, 26 февруари 2023 г.

БЕЗГЛУТЕНОВА МИЛИНКА

За първи път ползвам безглутеново брашно.
 Порових се из интернет и реших да опитам тези вкусни милинки,
меки, пухкави отвътре и с хрупкава коричка,
по рецепта на "Здравословно вдъхновение".


ПРОДУКТИ:

яйца 4 бр.
кисело мляко 2 суп.л.
разтопено краве масло 3-4 суп.л.
бакпулвер 2 ч.л.
1 и 1/2 ч.ч. безглутеново брашно
сол 1/2 ч.л.
сирене 1 ч.ч. натрошено
семена по избор, за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват с киселото мляко.
Прибавя се разтопено масло,
брашно, сол, бакпулвер и сместа
се обърква, до гъста консистенция.

Сиренето се натрошава.

Тортена форма с повдигащ се ринг
се застила с хартия за печене.
С помощта на лъжица се оформят топки,
които се подреждат една до друга
във формата.
Отгоре се поръсват със семена, по избор.

Милинката се пече в загрята фурна,
на 180 градуса, до готовност или около 40 мин.
Оставя се да се охлади.

НАСЛАДАТЕ И СЕ !











Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


2 коментара: