За първи път ползвам безглутеново брашно.
Порових се из интернет и реших да опитам тези вкусни милинки,
меки, пухкави отвътре и с хрупкава коричка,
по рецепта на "Здравословно вдъхновение".
ПРОДУКТИ:
яйца 4 бр.
кисело мляко 2 суп.л.
разтопено краве масло 3-4 суп.л.
бакпулвер 2 ч.л.
1 и 1/2 ч.ч. безглутеново брашно
сол 1/2 ч.л.
сирене 1 ч.ч. натрошено
семена по избор, за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с киселото мляко.
Прибавя се разтопено масло,
брашно, сол, бакпулвер и сместа
се обърква, до гъста консистенция.
Сиренето се натрошава.
Тортена форма с повдигащ се ринг
се застила с хартия за печене.
С помощта на лъжица се оформят топки,
които се подреждат една до друга
във формата.
Отгоре се поръсват със семена, по избор.
Милинката се пече в загрята фурна,
на 180 градуса, до готовност или около 40 мин.
Оставя се да се охлади.
НАСЛАДАТЕ И СЕ !
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Разкош!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриване