вторник, 21 февруари 2023 г.

ЯХНИЯ С НАДЕНИЦА, СВИНСКО МЕСО И СИНИ СЛИВИ

Любима, апетитна яхния от тефтера на майка,
със сладко-кисел вкус, с която всеки ще
зарадва семейството си.
Разбира се, който харесва ястия със сини сливи.


ПРОДУКТИ:

свинско месо от врат 500 г
наденица 1 бр.
лук - зелен или стар, може праз или комбинация към 2 шепи
сушени сини сливи 10 бр.
чесън 1-2 глави
доматена паста 1 суп.л.
сол
черен пипер на зърна
червен пипер пушен
бахар 1-2 зърна
дафинов лист
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:

Предварително се накисват сливите във вода.
Аз ползвам сушени сливи без костилка.
Свинското месо се нарязва на хапки с се
запържва в сгорещената мазнина.
Прибавя се нарязания лук или праз.
Слага се черен пипер, дафинов лист, бахар, чесън.
Щом омекне лука се прибавя размитата във вода
доматена паста, червен пипер, сол.
Сипват се накиснатите сливи, заедно с водата,
ако е необходимо се добавя още малко вода.
Ястието се оставя да къкри на бавен огън,
докато месото започне да се къса.
Прибавя се нарязаната наденица,
тя е леко изсушена, но може да е прясна.
Готви се още 5,6 минути, заедно с нея,
след което ястието е готово за консумация.
По желание може за поръсите магданоз.

Ако ползвате мултикукър, щом се запържи 
месото се добавят всички останали
продукти и се стартира програма яхния, за 40 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар