четвъртък, 1 декември 2022 г.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ГЪБИ

 

Много вкусно, приятно ястие, лесно за приготвяне.

ПРОДУКТИ:

пилешко филе 2 бр.

гъби 200 г

сушена мананатарка смляна 1 ч.л.

телешки бульон 1 кубче

картофи 4 бр.

лук 1 глава малка

масло 60  г

брашно 1 с.л.

сол

черен пипер


ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се обелват, нарязват на едро и се

сваряват в подсолена вода.

Намачкват се още топли с преса, прибавя се

масло, сол и черен пипер.

Оставят се настрана.

Пилешкото филе се поръсва със сол и

черен пипер и се запича леко, на скара,

тиган или еър фрайър.

Нарязва се на едро.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в

смес от олио и масло.

Гъбите се нарязват и прибавят в тигана.

Готвят се до омекване, прибавя се брашно,

сушена манатарка, разтворения в 2 чаши вода телешки бульон.

Слага се сол, черен пипер и нарязаното,

изпечено пилешко филе.

Готви се няколко минути,

след което се сервира върху намачканите картофи.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Ако  моите рецепти са ви интересни,

    може да се абонирате за кулинарния ми блог 


а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар