Много вкусно, приятно ястие, лесно за приготвяне.
ПРОДУКТИ:
пилешко филе 2 бр.
гъби 200 г
сушена мананатарка смляна 1 ч.л.
телешки бульон 1 кубче
картофи 4 бр.
лук 1 глава малка
масло 60 г
брашно 1 с.л.
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват, нарязват на едро и се
сваряват в подсолена вода.
Намачкват се още топли с преса, прибавя се
масло, сол и черен пипер.
Оставят се настрана.
Пилешкото филе се поръсва със сол и
черен пипер и се запича леко, на скара,
тиган или еър фрайър.
Нарязва се на едро.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в
смес от олио и масло.
Гъбите се нарязват и прибавят в тигана.
Готвят се до омекване, прибавя се брашно,
сушена манатарка, разтворения в 2 чаши вода телешки бульон.
Слага се сол, черен пипер и нарязаното,
изпечено пилешко филе.
Готви се няколко минути,
след което се сервира върху намачканите картофи.
ДОБЪР АПЕТИТ!
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар