Много сочна, вкусна баница, такава, каквато
е в спомените ми от моята майка.
ПРОДУКТИ:
тиква /цигулка/ 1кг
кори за баница 1 пакет /Одрински, или каквито имате/
олио 1/2 ч.ч.
орехови ядки 1 и 1/2 ч.ч.
канела
за сиропа:
захар 2 ч.ч.
вода 2 ч.ч.
лимон 1 резен
пръчка канела
ПРИГОТВЯНЕ:
Първо се приготвя захарния сироп,
като в касерола се сипва захар, вода и се изчаква за заври.
Слага се лимон и пръчка канела.
Тиквата се измива, почиства, нарязва на парчета и обелва.
Настъргва се на ренде, аз ползвам робот Нинджа,
с него е бързо и лесно.
Не я изстисквам.
Тавата се намазва с мазнина и се разстила първата кора.
Намазва се с мазнина, поръсва се с тиква, орехи и канела.
Слага се втора кора, намазва се с мазнина и се
поръсва тиква, орехи и канела.
И така докато се изчерпат корите.
Най-горната кора се намазва с мазнина.
Баницата се нарязва на квадрати с остър нож
и се полива с остатъка от мазнината.
Слага се да се пече на 180 градуса, докато покафенее
или около 30 минути.
Горещата тиквена баница се залива с
изстиналия захарен сироп.
След като се охлади се украсява по избор.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар