Семпла, пъстра разядка, която се прави за броени минути.
Поднесена върху препечен хляб може да замести вечерята.
ПРОДУКТИ:
праз 1 стрък
сирене към 200 г/краве, овче,защо не и извара/
настъргана моцарела 2 суп.л./продава се в Кауфланд/, но може и без нея
орехови ядки 50 г
маслини 7-8 бр.
зехтин 3 суп.л.
магданоз 1/4 връзка
ПРИГОТВЯНЕ:
Сиренето /изварата/ се намачква с вилица в купа.
Добавя се настърганата моцарела.
Празът се нарязва на четири и се наситнява.
Маслините се обезкостяват и нарязват.
Ореховите ядки се смилат или начукват на едро.
Добре е да са запечени на сух тиган.
Всичко се смесва, добавя се магданоз и зехтин
и се намачква с вилица.
Разядката се поднася върху листа от зелена салата или
върху препечени филийки с резенчета
чери домати.
Лесно, бързо и вкусно!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар