неделя, 4 декември 2022 г.

РАЗЯДКА С ПРАЗ И СИРЕНЕ

Семпла, пъстра разядка, която се прави за броени минути.
Поднесена върху препечен хляб може да замести вечерята.


ПРОДУКТИ:

праз 1 стрък
сирене към 200 г/краве, овче,защо не и извара/
настъргана моцарела 2 суп.л./продава се в Кауфланд/, но може и без нея
орехови ядки 50 г
маслини 7-8 бр.
зехтин 3 суп.л.
магданоз 1/4 връзка

ПРИГОТВЯНЕ:

Сиренето /изварата/ се намачква с вилица в купа.
Добавя се настърганата моцарела.
Празът се нарязва на четири и се наситнява.
Маслините се обезкостяват и нарязват.
Ореховите ядки се смилат или начукват на едро.
Добре е да са запечени на сух тиган.
Всичко се смесва, добавя се магданоз и зехтин
 и се намачква с вилица.
Разядката се поднася върху листа от зелена салата или
върху препечени филийки с резенчета
чери домати.
Лесно, бързо и вкусно!











Ако  моите рецепти са ви интересни,

    може да се абонирате за кулинарния ми блог 


а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар