ПРОДУКТИ:
ориз бисерен 1 ч.ч.
прясно мляко 1 л
захар 1 ч.ч.
тиквено пюре 1 ч.ч.
канела 1 пръчка
карамфил 1 бр.
тъмни стафиди 60 г
вода 1 ч.ч.
/аз направих 1/2 доза/
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквата се изпича или сварява, аз предпочитам да е печена.
Пюрира се и се оставя настрана.
Оризът се измива и се слага да се вари с 1 ч.ч.вода.
След като оризът поеме водата, се прибавя прясното мляко.
Що стане почти готов се сипва захарта,
пръчката канела, карамфила и стафидите.
Разбърква се.
След няколко минути се изваждат канелата и карамфила .
Прибавя се тиквеното пюре, като се разбърква добре.
Сместа се разпределя в купички.
Десертът се пече във фурна, на 220 градуса,
за 15 минути, на грил програма.
Изважда се и отгоре върху всяка купичка
се поръсва захар, след което отново
се пече на грил програма, за няколко минути.
Ако разполагате с горелка, карамелизирайте с нея.
Десертът е вкусен, както топъл, така и охладен.
ДАВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви интересни,
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар