събота, 26 ноември 2022 г.

СУПА ОТ ПУЕШКИ ФЕНЕР, ГУЛИЯ И ЦЕЛИНА


Представям ви една изключително ароматна и
 вкусна супа с гулия.
Направете си я у дома, непременно опитайте вкуса и.
Нямах време да презентирам.





ПРОДУКТИ:

 пуешки фенер 
лук 1 глава
морков 1 бр.
доматена салца / гъсто пюре/ 1 ч.л.
фиде 3 суп.л.
гулия /земна ябълка/ 3 бр.
чесън 1-2 скилидки пресовани
глава целина 1/4 бр.
картоф 1 бр.
олио 3 суп.л.
пилешки бульон 1 кубче или вегета
сол
бульон от свареното месо
червен пипер пушен 1/2 ч.л.
черен пипер 1 ч.л.
чубрица
дафинов лист

за застройка:
яйце 1 бр.
кисело мляко 3.6% 1 ч.ч.
пресен лимонов сок 1 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Първо се приготвят необходимите зеленчуци,
предварително измити и почистени добре.
Лукът и картофът се нарязват на кубчета, 
морковът, гулиите и целината се настъргват на едро ренце.
Пуешкото се сварява и обезкостява, бульонът се прецежда,
като отново се сипва в тенджерата.
Лукът, морковът, гулиите и целината се задушават в бульона.
Добавя се свареното месо и щом заври се прибавя
доматената салца, скилидките чесън, 
дафиновия лист и сухите подправки,
 нарязаният на кубчета картоф.
Супата се оставя да къкри.
Щом омекнат зеленчуците се сипва фиде 
и след като е готово, супата се маха от котлона.
Застройва се с яйце, кисело мляко и лимонов сок.
Поръсва се с черен пипер и люто, по желание.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако  моите рецепти са ви интересни,

    може да се абонирате за кулинарния ми блог 


а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар