Представям ви пълнозърнест хляб, замесен в хлебопекарна
и изпечен във фурна, с вентилатор.
Много вкусен, с мека коричка, на следващия ден.
По рецепта на Иванина Петрова, с някой промени от мен.
ПРОДУКТИ:
пълнозърнесто пшенично брашно 400 г
бяло брашно 275 г
суроватка 420 мл
суха мая 11 г
олио 2 суп.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
В кошницата на хлебопекарната, върху двете бъркалки
се сипва олио, суроватка, пресятото и смесено бяло
и пълнозърнесто брашно, сол, захар, суха мая.
Хлебопекарната се включва на програма "нормален хляб" за 3 часа,
като след звука за махане на куките на кошницата,
/след 85 минути/ се спира и тестото се изважда.
То вече е втасало два пъти.
Слага се във форма за хляб, върху хартия за печене
правят се 3 разреза с нож и се поръсва с брашно.
Изчаква се тестото да изпълни формата,
около 10-15 минути, след което
се слага да се пече на фурна, с вентилатор,
на 180 градуса, до готовност.
Готовият хляб се поставя върху скара
и се покрива с памучна кърпа.
Той е с тегло 1051 г.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар