неделя, 9 октомври 2022 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ СЪС СУРОВАТКА


Представям ви пълнозърнест хляб, замесен в хлебопекарна
и изпечен във фурна, с вентилатор.
Много вкусен, с мека коричка, на следващия ден.
По рецепта на Иванина Петрова, с някой промени от мен.


ПРОДУКТИ:

пълнозърнесто пшенично брашно 400 г
бяло брашно 275 г
суроватка 420 мл
суха мая 11 г
олио 2 суп.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

В кошницата на хлебопекарната, върху двете бъркалки
се сипва олио, суроватка, пресятото и смесено бяло
и пълнозърнесто брашно, сол, захар, суха мая.
Хлебопекарната се включва на програма "нормален хляб" за 3 часа,
като след звука за махане на куките на кошницата, 
/след 85 минути/ се спира и тестото се изважда.
То вече е втасало два пъти.
Слага се във форма за хляб, върху хартия за печене
правят се 3 разреза с нож и се поръсва с брашно.
Изчаква се тестото да изпълни формата,
 около 10-15 минути, след което
се слага да се пече на фурна, с вентилатор,
на 180 градуса, до готовност.
Готовият хляб се поставя върху скара
 и се покрива с памучна кърпа.
Той е с тегло 1051 г.

ДОБЪР АПЕТИТ!

 








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар