понеделник, 12 август 2019 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА НА ФУРНА



ПРОДУКТИ:
  • пресни картофи  /дребни/  1 кг
  • лук 1 глава
  • сирене100 г
  • кашкавал 30 г
  • яйца2 или 3 в зависимост от големината
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кимион
  • магданоз
за овалване:
галета,червен пипер,2 яйца

ПРИГОТВЯНЕ:

Пресните картофи се сваряват и обелват. Намачкват се с вилица. Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва на едро, магданоза и лукът  се нарязват. Чукват се 2 яйца. Добавя се сол, черен пипер, кимион, индийско орехче. Всичко се обърква и се оформят кюфтета. Остават се за час да се стегнат в хладилника. Разбиват се 2 яйца, галета и червен пипер. В тази смес се потапят кюфтетата и се слагат в тава, върху хартия за печене. Пекат се за 20 минути, на 200 градуса. Поднасят се с цедено мляко, чесън и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!














Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.






Няма коментари:

Публикуване на коментар