ПРОДУКТИ:
- пресни картофи /дребни/ 1 кг
- лук 1 глава
- сирене100 г
- кашкавал 30 г
- яйца2 или 3 в зависимост от големината
- сол
- черен пипер
- индийско орехче
- кимион
- магданоз
галета,червен пипер,2 яйца
ПРИГОТВЯНЕ:
Пресните картофи се сваряват и обелват. Намачкват се с вилица. Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва на едро, магданоза и лукът се нарязват. Чукват се 2 яйца. Добавя се сол, черен пипер, кимион, индийско орехче. Всичко се обърква и се оформят кюфтета. Остават се за час да се стегнат в хладилника. Разбиват се 2 яйца, галета и червен пипер. В тази смес се потапят кюфтетата и се слагат в тава, върху хартия за печене. Пекат се за 20 минути, на 200 градуса. Поднасят се с цедено мляко, чесън и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар