Кой не обича малки хлебчета "багети" с хрупкава коричка
и мека, пухкава среда?!
Рецептата влезе в графа одобрени от нашето семейство.
ПРОДУКТИ:
брашно 380 г
топла вода 220 мл
суха мая 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
зехтин 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Сухата мая се смесва с половината вода, захарта,
2 супени лъжици брашно и се оставя да шупне.
Останалото брашно се пресява директно в робот нинджа или
в купа, слага се сол, зехтин, топла вода и шупналата мая.
Стартира се програма MIX и за 1-2 минути тестото е готово.
То се изважда върху набрашнена дъска, намазва се със зехтин,
покрива се с памучна кърпа и се оставя да удвои обема си.
След това тестото се премесва и разделя на три равни части,
по 210 г всяка.
Всяка част се оформя с ръце, във форма на правоъгълник и се
навива на руло.
Поставя се в тава, върху хартия за печене.
Поръсва се с брашно и се правят няколко разрези с
бръснарско ножче, по диагонал.
Хлебчетата се да втасат, след което се пекат във
фурна, на 200-220 градуса, за около 20 минути.
Във фурната най-отдолу се слага съд с вода.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар