четвъртък, 27 октомври 2022 г.

МАЛКИ ХЛЕБЧЕТА "БАГЕТИ"

Кой не обича малки хлебчета "багети" с хрупкава коричка
и мека, пухкава среда?!
Рецептата влезе в графа одобрени от нашето семейство.





ПРОДУКТИ:

брашно 380 г
топла вода 220 мл
суха мая 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
зехтин 2 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Сухата мая се смесва с половината вода, захарта,
2 супени лъжици брашно и се оставя да шупне.
Останалото брашно се пресява директно в робот нинджа или
в купа, слага се сол, зехтин, топла вода и шупналата мая.
Стартира се програма MIX и за 1-2 минути тестото е готово.
То се изважда върху набрашнена дъска, намазва се със зехтин,
покрива се с памучна кърпа и се оставя да удвои обема си.
След това тестото се премесва и разделя на три равни части, 
по 210 г всяка.
Всяка част се оформя с ръце, във форма на правоъгълник и се
навива на руло.
Поставя се в тава, върху хартия за печене.
Поръсва се с брашно и се правят няколко разрези с 
бръснарско ножче, по диагонал.
Хлебчетата се да втасат, след което се пекат във
фурна, на 200-220 градуса, за около 20 минути.
Във фурната най-отдолу се слага съд с вода.

ДОБЪР АПЕТИТ!











Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар