Най-лесната рецепта за печено пиле,
може да се каже и най-вкусната!
Невероятен аромат с хрупкава кожа!
ПРОДУКТИ:
пиле 1.200-1.300 кг
картофи едри 3 бр.
маслиново масло Extra virgin с лавандула и естествен
ароматизант от лавандула -2 суп.л.
сол 1 каф.л.
черен пипер
пушен червен пепер
пекантен червен пипер
розмарин клонче
сол ситна или едра около 1 кг.
масло 1 бучка, колкото едър лешник, смесено
с пресована скилидка чесън.
ПРИГОТВЯНЕ:
Солта, която се ползва може да е едра, или ситна, и в двата
случая става.
На дъното на тава се слага хартия за печене и
върху нея се сипва солта, по цялото дъно на тавата.
Пилето се разрязва през средата на гръдната кост и се подсушава с домакинска хартия.
Намазва се с маслиново масло от всички
страни, поръсва се с мъничко сол / то си поема и от солта в тавата/,
черен пипер, пушен червен пипер, пикантен пипер и се втрива в месото.
Пилето се слага в тавата, върху солта, заедно с клонче
розмарин и едро нарязани картофи.
Пече се на 200 градуса, за около час и 20 минути,
с едно обръщане, до златист загар.
Преди края на печенето пилето се намазва с
масло и чесън, и се допича още 5 минути.
Имах останало тесто от мекици, набързо оформих 3 пърленки.
Изпекох ги в тава и намазах с останалото масло и чесън.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар