Тази година реших да си приготвя конфитюр от микс плодове.
Събирах по шепичка - малко ягоди, малини и къпини, замразявах във фризера.
Намираха ми се и замразени горски боровинки,
които си закупих при една екскурзия от Юндола.
Ето, че му дойде времето.
Похвалиха ми желираща захар за конфитюри и се заех да екпериментирам,
как ще се получи конфитюра.
Първо опитах със смокини, много ни хареса.
Та сега конфитюрът ще е от малини, къпини, ягоди и боровинки.
Рецепта ползвах от пакета желираща захар, написах я по надолу.
Продуктите са само:
плодове 1 кг/малини, къпини, ягоди и боровинки/моите са замразени/
лимон 1 бр.
желираща захар за конфитюри 1 кг
Приготвяне:
Всички плодове се смесват, заедно със сокът от един лимон
и желиращата захар в тенджера, която
се поставя на загрят котлон.
Конфитюрът се вари 4 минути.
Още топъл се насипва в буркани.
Тъй като не разполагах с бурканчета, ползвах
малки бутилки с широк отвор, от детски сок.
Винаги си стерилизирам бурканите, за сигурност,
5 минутки са достатъчни и обръщам надолу с капачките.
Последната снимка е от следващия ден,
конфитюрът се е желирал и цветът не се е променил.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар