четвъртък, 22 септември 2022 г.

КОНФИТЮР ОТ ДОМАШНИ ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ




Тази година реших да си приготвя конфитюр от микс плодове.
Събирах по шепичка - малко ягоди, малини и къпини, замразявах във фризера.
Намираха ми се и замразени горски боровинки,
които си закупих при една екскурзия от Юндола.
Ето, че му дойде времето.
Похвалиха ми желираща захар за конфитюри и се заех да екпериментирам,
как ще се получи конфитюра.
Първо опитах със смокини, много ни хареса.
Та сега конфитюрът ще е от малини, къпини, ягоди и боровинки.
Рецепта ползвах от пакета желираща захар, написах я по надолу.


Продуктите са само:

плодове 1 кг/малини, къпини, ягоди и боровинки/моите са замразени/
лимон 1 бр.
желираща захар за конфитюри 1 кг

Приготвяне:

Всички плодове се смесват, заедно със сокът от един лимон 
и желиращата захар в тенджера, която
се поставя на загрят котлон.
Конфитюрът се вари 4 минути.
Още топъл се насипва в буркани.
Тъй като не разполагах с бурканчета, ползвах
малки бутилки с широк отвор, от детски сок.
Винаги си стерилизирам бурканите, за сигурност,
5 минутки са достатъчни и обръщам надолу с капачките.
Последната снимка е от следващия ден,
конфитюрът се е желирал и цветът не се е променил.

ДА ВИ Е СЛАДКО!











 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар