събота, 1 октомври 2022 г.

СВИНСКО С ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ, ЛУК И ЧЕСЪН


ПРОДУКТИ:
 
свинско месо 500-600 г
червени чушки /пипер/5-6 бр.
домати 2-3 бр.настъргани
лук 2-3 глави
чесън 1/2 глава
сол
черен пипер
пушен червен пипер
кимион
олио
люта чушка по желание
балсамов оцет 1 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Лукът и чушките се нарязват на едро,
скилидките чесън се обелват.
Месото се нарязва на хапки.
В загрята мазнина се слагат мръвките, предварително
овкусени със сол и черен пипер.
Запечатват се от всяка страна.
Щом останат на мазнина се прибавя лука и 
скилидките чесън.
Като омекне лука се прибавят настърганите домати
лютата чушка, сол, пипер, кимион и балсамов оцет.
Оставя се да се готви около 10 минути.
Прибавят се червените чушки накрая, като ги оставям
 малко да хрупат, така ги харесвам.
Ястието се сервира се топло, 
може да си поръсите сусам, магданоз или друго.

ДОБЪР АПЕТИТ!




 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар