Как да си изсушим домати в еър фрайър?
Лесно...
Около 600 г домати рома, последните от нашата градина.
По-дребни и обезформени, тъкмо за целта.
Измиват се и се нарязват, съвсем дребните на половинки,
по-едрите на четвъртинки, даже и на колелца- така стават,
като чипс.
Посоляват се и се нареждат в кошницата на фрайъра.
Нагласих таймера на програма дехидратация /сушене/,
на 8 часа, на 70 градуса.
Проверявах на всеки час.
При мен на 4 часа и 50 минути доматите бяха изсушени.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар