неделя, 18 септември 2022 г.

ЛИМЕЦОВО-ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ

Предагам да опитате един токущо изваден от хлебопекарната
красавец - хлебец с хрупкава коричка, много вкусен
с брашно от лимец и пшеница.


Продуктите:

микс брашно за печива от лимец и пшеница София Мел 500 г
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
олио 2 суп.л.
прясна мая 1/2 кубче
300-320 мл леко топла вода
ленено семе 2 суп.л.

и още:
за поръсване:

ленено семе 1 суп.л.
сусамово семе 1 суп.л.

Приготвяне:

В купа размивам прясната мая с част от леко топлата
вода и захарта. оставам настрана.
В кошницата на хлебопекарната сипвам останалото количество вода,
разтворената мая, предварително пресятото брашно, сол и
ленено семе.
Стартирам програма 11 /тесто за паста/ на
 хлебопекарна SILVER CREST, за 15 минути.
Получава се топка меко, нелепнещо тесто.
След това превключвам на програма 7 /експресен хляб/,
за 1час и 15 минути.
След 15-та минута изваждам куките,
с мокра ръка минавам по горната част на
тестото и поръсвам със семена.
Оставям да продължи програмата до края.
И готов!
Освобождавам хляба от кошницата и
оставям да изстине.








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар