Предагам да опитате един токущо изваден от хлебопекарната
красавец - хлебец с хрупкава коричка, много вкусен
с брашно от лимец и пшеница.
Продуктите:
микс брашно за печива от лимец и пшеница София Мел 500 г
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
олио 2 суп.л.
прясна мая 1/2 кубче
300-320 мл леко топла вода
ленено семе 2 суп.л.
и още:
за поръсване:
ленено семе 1 суп.л.
сусамово семе 1 суп.л.
Приготвяне:
В купа размивам прясната мая с част от леко топлата
вода и захарта. оставам настрана.
В кошницата на хлебопекарната сипвам останалото количество вода,
разтворената мая, предварително пресятото брашно, сол и
ленено семе.
Стартирам програма 11 /тесто за паста/ на
хлебопекарна SILVER CREST, за 15 минути.
Получава се топка меко, нелепнещо тесто.
След това превключвам на програма 7 /експресен хляб/,
за 1час и 15 минути.
След 15-та минута изваждам куките,
с мокра ръка минавам по горната част на
тестото и поръсвам със семена.
Оставям да продължи програмата до края.
И готов!
Освобождавам хляба от кошницата и
оставям да изстине.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар