ПРОДУКТИ:
кори за баница Одрински 1 пакет
яйца 5 бр.
сирене 200 г
кисело мляко 3,6 % - 200 г
бакпулвер 5 г
сол щипка
олио 1 каф.ч. непълна
масло, колкото орех за отгоре
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата /4 от тях/ се разбиват с щипка сол и се
смесват с млякото и бакпулвера.
Добавя се олиото /като се оставя 1 лъжица от него/ и се разбърква.
Тавата се застила с ред кори, с лъжица се
слага от разбитата смес и се натрошава сирене.
Така се процедира и с останалите кори и смес.
5-тото яйце се разбива с отделеното олио
и с него се намазва най-горната кора от баницата.
Маслото се реже на малки парченца и се разпределя
най-отгоре.
Баницата се нарязва на квадратни парчета.
Пече се на 200 градуса, докато се зачерви.
Сервира се с кисело мляко.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар