неделя, 18 септември 2022 г.

БАНИЦА С ЯЙЦА И СИРЕНЕ


ПРОДУКТИ:

кори за баница Одрински 1 пакет
яйца 5 бр.
сирене 200 г
кисело мляко 3,6 % - 200 г
бакпулвер 5 г
сол щипка
олио 1 каф.ч. непълна
масло, колкото орех за отгоре

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата /4 от тях/ се разбиват с щипка сол и се 
смесват с млякото и бакпулвера.
Добавя се олиото /като се оставя 1 лъжица от него/ и се разбърква.
Тавата се застила с ред кори, с лъжица се 
слага от разбитата смес и се натрошава сирене.
Така се процедира и с останалите кори и смес.
5-тото яйце се разбива с отделеното олио
и с него се намазва най-горната кора от баницата.
Маслото се реже на малки парченца и се разпределя
най-отгоре.
Баницата се нарязва на квадратни парчета.
Пече се на 200 градуса, докато се зачерви.
Сервира се с кисело мляко.

ДА ВИ Е СЛАДКО!





 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар