Класическо българско ястие, чест гост на нашата трапеза.
Продуктите:
👇
грах консерва 830 г
бутчета 3 бр
домат розов 1 бр.
лук 1 глава
морков 1 бр.
домашна ветета 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
чевен пипер 1 ч.л.
чубрица 1 ч.л.
олио 3 суп.л.
брашно/ царевично нишесте/ 1 суп.л. непълна.
Приготвяне:
👇
Пилешките бутчета се почистват, измиват
и нарязват на порции,
а след това се заливат със сока от
консервата, добавя се мазнина.
Оставя се да заври.
Посолява се и се прибавят нарязаните на
кубчета моркови и ситно нарязания лук.
Всичко се вари до полуомекване на месото,
ако е необходимо се долива гореща вода.
След това се прибавя грахът и след 10 минути,
обеления и нарязан на дребно домат.
Слага се червен пипер, черен пипер, чубрица,
домашна вегета.
Долива се с гореща вода, да се покрие месото.
Накрая 4-5 минути, преди ястието да се
свали от котлона, се залива с размитото в студена
вода брашно или царевично
нишесте.
Отстранява се от огъня и е готово за сервиране.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар