неделя, 4 септември 2022 г.

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ГРАХ

Класическо българско ястие, чест гост на нашата трапеза.


Продуктите:

👇
грах консерва 830 г
бутчета 3 бр
домат розов 1 бр.
лук 1 глава
морков 1 бр.
домашна ветета 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
чевен пипер 1 ч.л.
чубрица 1 ч.л.
олио 3 суп.л.
брашно/ царевично нишесте/ 1 суп.л. непълна.

Приготвяне:

👇

Пилешките бутчета се почистват, измиват
 и нарязват на порции,
а след това се заливат със сока от 
консервата, добавя се мазнина.
Оставя се да заври.
Посолява се и се прибавят нарязаните на
кубчета моркови и ситно нарязания лук.
Всичко се вари до полуомекване на месото,
ако е необходимо се долива гореща вода.
След това се прибавя грахът и след 10 минути,
обеления и нарязан на дребно домат.
Слага се червен пипер, черен пипер, чубрица, 
домашна вегета.
Долива се с гореща вода, да се покрие месото.
Накрая 4-5 минути, преди ястието да се
свали от котлона, се залива с размитото в студена
вода брашно или царевично
нишесте.
Отстранява се от огъня и е готово за сервиране.

ДОБЪР АПЕТИТ!







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар