неделя, 4 септември 2022 г.

МУСАКА

Мусака - най-любимото ми ядене от детството.
Всеки го готви, както му хареса.


Продуктите
👇

свинско мляно месо 300 г
картофи 5-6 бр.
лук 1 глава
домат белен 1 бр.
сол 1 ч.л.
чубрица 1/2 ч.л.
прясна мащерка китка
червен пипер 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.

за заливката
👇
 брашно 2 суп.л.
яйце 1 бр.
кашкавал 1 суп.л. настърган
кисело мляко 1 ч.ч.
сол щипка


Приготвяне

👇
 
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в
малко олио и вода, докато омекне и се изпари течността.
Прибавя се каймата, като се раздребнява и се 
готви, докато стане на трохи.
Добавя се обеления и нарязан на дребно домат.
Слага се червен и черен пипер, чубрица.
Сместа се бърка така 2-3 минути, след което
се добавят нарязаните, на кубчета картофи.
Посолява се, разбърква се добре, долива се с топла
вода или бульон и се сипва в тава.
Пече се на 200 градуса, за около 30-40 минути.
Приготвя се заливка от яйцето, киселото мляко, брашното и 
кашкавала, с която ястието се залива и се
запича още 10-15 минути, до леко зачервяване.
Готовата мусака се нарязва на порции и се сервира
с подходяща салата, таратор или кисело мляко,
поръсена с прясна мащерка.

ДОБЪР АПЕТИТ!



 


Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар