Мусака - най-любимото ми ядене от детството.
Всеки го готви, както му хареса.
Продуктите
👇
свинско мляно месо 300 г
картофи 5-6 бр.
лук 1 глава
домат белен 1 бр.
сол 1 ч.л.
чубрица 1/2 ч.л.
прясна мащерка китка
червен пипер 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
за заливката
👇
брашно 2 суп.л.
яйце 1 бр.
кашкавал 1 суп.л. настърган
кисело мляко 1 ч.ч.
сол щипка
Приготвяне
👇
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в
малко олио и вода, докато омекне и се изпари течността.
Прибавя се каймата, като се раздребнява и се
готви, докато стане на трохи.
Добавя се обеления и нарязан на дребно домат.
Слага се червен и черен пипер, чубрица.
Сместа се бърка така 2-3 минути, след което
се добавят нарязаните, на кубчета картофи.
Посолява се, разбърква се добре, долива се с топла
вода или бульон и се сипва в тава.
Пече се на 200 градуса, за около 30-40 минути.
Приготвя се заливка от яйцето, киселото мляко, брашното и
кашкавала, с която ястието се залива и се
запича още 10-15 минути, до леко зачервяване.
Готовата мусака се нарязва на порции и се сервира
с подходяща салата, таратор или кисело мляко,
поръсена с прясна мащерка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар