вторник, 7 юни 2022 г.

СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И ГЪБИ

Вечеря на бърза ръка !


Нужни са ви:

парче свински гърди без кост 500 г
тиквичка 1 бр.
червена пиперка 1 бр.
лук 2 глави
гъби печурки едри 3-4 бр.
чери доматки 3 бр.
соев сос
сос от нар
олио
лимонов сок
сол
пушен червен пипер
черен пипер
чубрица

Тиквичката, червената пиперка, лука и гъбите се
измиват и подсушават с домакинска хартия.
Нарязват се на едро.

Месото се нарязва на хапки,
поставя се в купа, и се маринова със соев сос,
сос от нар, изцеден лимон, олио, пушен червен пипер, за 20-30 минути.

Прехвърля се в загрятата кошница на еър фрайър Вортекс,
и се пече, на програма roast, за 5 минути, на 180 градуса.

Към месото се добавят нарязаните лук,
пиперка, тиквичка, гъби, няколко чери доматчета,
предварително омазнени.
Поръсват се със сол и черен пипер, чубрица и се пекат заедно
на същата програма, за 15 минути, на 190 градуса,
като от време на време се разбъркват.
Вкусно!







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

3 коментара: