сряда, 8 юни 2022 г.

ХЕК В БИРЕНА ПАНИРОВКА

Риба може да се приготви по много начини.
Всеки път е вкусна!
Ние предпочитаме бялата риба да е панирана.
Вярно, че така приготвена е доста калорична, 
но затова пък много вкусна!


За да си приготвите тази вкусотия са ви нужни:
филе от хек 6 бр.
яйце 1 бр.
брашно 1/3 ч.ч.
бира 1/3 ч.ч.
сол
черен пипер щипка
червен пипер щипка

Тъй като не разполагах с филе, се наложи да почистя
старателно рибата, премахнах костта и измих.
Подсуших с домакинска хартия.
Поръсих със сол и черен пипер и оставих настрана,
докато приготвя картофената салата, която
чудесно се вписва като гарнитура на рибата.

Приготвих панировката, като в купа разбих яйцето и
добавих бира, брашно, сол, черен пипер и червен пипер.
Разбърках и приготвих тиган с незалепващо покритие,
в който сипах мазнина да се загрява.
Всяко филе риба потопих в готовата панировка и
пържих до златисто, от двете страни.
Сервирах панирания хек топъл, с картофена салата, лимон
и чаша студена бира.

Вкусно!





 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар