Риба може да се приготви по много начини.
Всеки път е вкусна!
Ние предпочитаме бялата риба да е панирана.
Вярно, че така приготвена е доста калорична,
но затова пък много вкусна!
За да си приготвите тази вкусотия са ви нужни:
филе от хек 6 бр.
яйце 1 бр.
брашно 1/3 ч.ч.
бира 1/3 ч.ч.
сол
черен пипер щипка
червен пипер щипка
Тъй като не разполагах с филе, се наложи да почистя
старателно рибата, премахнах костта и измих.
Подсуших с домакинска хартия.
Поръсих със сол и черен пипер и оставих настрана,
докато приготвя картофената салата, която
чудесно се вписва като гарнитура на рибата.
Приготвих панировката, като в купа разбих яйцето и
добавих бира, брашно, сол, черен пипер и червен пипер.
Разбърках и приготвих тиган с незалепващо покритие,
в който сипах мазнина да се загрява.
Всяко филе риба потопих в готовата панировка и
пържих до златисто, от двете страни.
Сервирах панирания хек топъл, с картофена салата, лимон
и чаша студена бира.
Вкусно!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар