понеделник, 6 юни 2022 г.

СЛАДКИШ 4/4 С ЧЕРЕШИ

Много сполучлив плодов сладкиш с череши,
наречен четири четвърти, който открих в една кулинарна
група, приготвен от Ели Шехли.
Доближава се до пандишпаново тесто, но по-влажен и сочен,
точно какъвто го харесваме у нас.
Четири четвърти, защото съдържа четири съставки:
яйца, захар, брашно и мазнина.



За да си го приготвите е необходимо:
яйца 4 бр.
брашно 250 г
захар 250 г
мазнина 100 мл  50:50  масло/олио
бакпулвер 1ч.л.
щипка сол
череши 500 г без костилка
ванилова захар

Разбийте яйцата със захарта до побеляване с миксер.
Добавете мазнината, след това пресятото брашно,
смесено с бакпулвер и сол, ванилова захар.
Изсипете пандишпановата смес в тава, или форма 
за торта, застлана с хартия за печене.
Подредете отгоре почистените от костилки череши.
Печете в загрята фурна с вентилатор,
на 170-180 градуса, за около 30 минути, до суха клечка.







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар