Много сполучлив плодов сладкиш с череши,
наречен четири четвърти, който открих в една кулинарна
група, приготвен от Ели Шехли.
Доближава се до пандишпаново тесто, но по-влажен и сочен,
точно какъвто го харесваме у нас.
Четири четвърти, защото съдържа четири съставки:
яйца, захар, брашно и мазнина.
За да си го приготвите е необходимо:
яйца 4 бр.
брашно 250 г
захар 250 г
мазнина 100 мл 50:50 масло/олио
бакпулвер 1ч.л.
щипка сол
череши 500 г без костилка
ванилова захар
Разбийте яйцата със захарта до побеляване с миксер.
Добавете мазнината, след това пресятото брашно,
смесено с бакпулвер и сол, ванилова захар.
Изсипете пандишпановата смес в тава, или форма
за торта, застлана с хартия за печене.
Подредете отгоре почистените от костилки череши.
Печете в загрята фурна с вентилатор,
на 170-180 градуса, за около 30 минути, до суха клечка.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар