сряда, 6 април 2022 г.

ПЪЛНЕНА ПЕЧУРКА


ПРОДУКТИ:
 
гъбка печурка огромна
шунка 50 г
топено сирене 2 бр.( триъгълни)
кашкавал 50-70 г
масло 20 г
яйце 1 бр. s размер
част от червена чушка 
чери домат 1-2 бр.
сол
черен пипер
кимион
мащерка
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:

Гъбката се измива и почиства.
Маха се пънчето и се подсушава с домакинска хартия.
В шапчицата на гъбата се поставя се парченце масло,
 малко сол и се запича, на фурна с вентилатор, на 200 градуса, за 10 минути.
Шунката, чушката, топеното сирене се нарязват
 на кубчета и се смесват с разбито яйце,
част от настъргания кашкавал, сол, черен пипер, кимион и мащерка.
С тази смес се напълва гъбката, покрива се с кръгчета чери домат
 и се пече 10 минути, след което
се изважда и се поръсва с останалия кашкавал.
 Пече се докато се разтопи кашавала.
Поръсва се с магданоз и се сервира със зелена салата.

Добър апетит!










Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.










 

Няма коментари:

Публикуване на коментар