ПРОДУКТИ:
гъбка печурка огромна
шунка 50 г
топено сирене 2 бр.( триъгълни)
кашкавал 50-70 г
масло 20 г
яйце 1 бр. s размер
част от червена чушка
чери домат 1-2 бр.
сол
черен пипер
кимион
мащерка
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбката се измива и почиства.
Маха се пънчето и се подсушава с домакинска хартия.
В шапчицата на гъбата се поставя се парченце масло,
малко сол и се запича, на фурна с вентилатор, на 200 градуса, за 10 минути.
Шунката, чушката, топеното сирене се нарязват
на кубчета и се смесват с разбито яйце,
част от настъргания кашкавал, сол, черен пипер, кимион и мащерка.
С тази смес се напълва гъбката, покрива се с кръгчета чери домат
и се пече 10 минути, след което
се изважда и се поръсва с останалия кашкавал.
Пече се докато се разтопи кашавала.
Поръсва се с магданоз и се сервира със зелена салата.
Добър апетит!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар