ПРОДУКТИ:
агнешко бутче 1800 кг
зелен лук 2 връзки
зелен чесън 1 стрък
спанак бейби 1 пак.300 г
джоджен 1 връзка
олио 1 непълна каф.ч.
червен пипер 2-3 суп.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
брашно 2-3 суп.л.
кимион щипка
сол 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Агнешкото бутче се нарязва на порции.
Измива се и се подсушава с домакинска хартия.
Олиото се смесва с червен пипер, черен
пипер, сол, половината джоджен, кимион и брашно,
до рядка каша.
С нея, с помощта на сладкарска четка се
намазват обилно порциите месо.
Спанакът се попарва и наряза.
Лукът, чесънът и останалия джоджен се нарязват
и се смесват, заедно с нарязания спанак в тава, в която ще се пече агнешкото бутче.
Поръсват се със сол, малко олио и се объркват.
Отгоре се нарежда овкусеното агнешко бутче.
Встрани се добавя 1 и 1/2 ч.ч. с вода.
Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и
се пече в предварително загрята фурна, на 250 градуса,
за 30 минути. След това градусите се
намаляват на 150 и агнешкото бутче се пече още 90 минути.
След това фолиото се маха и бутчето се запича още 10 минути.
Става мозък !
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар