неделя, 24 април 2022 г.

ПЕЧЕНО АГНЕШКО БУТЧЕ С ЛУК И СПАНАК


ПРОДУКТИ:

агнешко бутче 1800 кг
зелен лук 2 връзки
зелен чесън 1 стрък
спанак бейби 1 пак.300 г
джоджен 1 връзка
олио 1 непълна каф.ч.
червен пипер 2-3 суп.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
брашно 2-3 суп.л.
кимион щипка
сол 1 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Агнешкото бутче се нарязва на порции.
Измива се и се подсушава с домакинска хартия.
Олиото се смесва с червен пипер, черен
пипер, сол, половината джоджен, кимион и брашно,
до рядка каша.
С нея, с помощта на сладкарска четка се
намазват обилно порциите месо.
Спанакът се попарва и наряза.
Лукът, чесънът и останалия джоджен се нарязват
 и се смесват, заедно с нарязания спанак в тава, в която ще се пече агнешкото бутче.
Поръсват се със сол, малко олио и се объркват.
Отгоре се нарежда овкусеното агнешко бутче.
Встрани се добавя 1 и 1/2 ч.ч. с вода.
Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и
се пече в предварително загрята фурна, на 250 градуса,
за 30 минути. След това градусите се 
намаляват на 150 и агнешкото бутче се пече още 90 минути.
След това фолиото се маха и бутчето се запича още 10 минути.
Става мозък !

ДОБЪР АПЕТИТ!









 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар