четвъртък, 17 март 2022 г.

ТРИЪГЪЛНИ МЕКИЦИ



ПРОДУКТИ:
 
брашно 400 г
кисело мляко 1 ч.ч.
олио 1 суп.л.
суха мая 7 г
захар 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
сода за хляб 1/2 ч.л.
прясно мляко 1/2 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

В брашното правя кладенче и сипвам
киселото мляко с шупналата в него сода за хляб,
сухата мая, сол, захар, олио, прясно мляко
 и замесвам меко тесто.
Намазвам тестото с малко мазнина и оставям
в купа, покрита с кърпа, да втаса, на топло.
След като втаса тестото, разделям на две части
и разточвам кръгла питка, с
диаметър, колкото ми е тигана и с дебелина 0,5 см.
Прехвърлям тестото в затоплен тиган /без мазнина/ и 
разрязвам на 8 части.
За няколко минути тестото втасва в тигана,
добавям мазнина и включвам котлона.
Щом се изпържат мекиците от едната страна, се обръщат 
внимателно от другата страна.
Поначало мекиците се пържат в много мазнина,
аз избегнах това и сложих по-малко, и ги
извадих върху домакинска хортия,
за да не станат мазни.
Сервирах топли, поръсени с пудра захар и
домашно сладко от зимни круши.

ДА ВИ Е СЛАДКО!









 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар