ПРОДУКТИ:
брашно 400 г
кисело мляко 1 ч.ч.
олио 1 суп.л.
суха мая 7 г
захар 1 ч.л.
сол 1 ч.л.
сода за хляб 1/2 ч.л.
прясно мляко 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
В брашното правя кладенче и сипвам
киселото мляко с шупналата в него сода за хляб,
сухата мая, сол, захар, олио, прясно мляко
и замесвам меко тесто.
Намазвам тестото с малко мазнина и оставям
в купа, покрита с кърпа, да втаса, на топло.
След като втаса тестото, разделям на две части
и разточвам кръгла питка, с
диаметър, колкото ми е тигана и с дебелина 0,5 см.
Прехвърлям тестото в затоплен тиган /без мазнина/ и
разрязвам на 8 части.
За няколко минути тестото втасва в тигана,
добавям мазнина и включвам котлона.
Щом се изпържат мекиците от едната страна, се обръщат
внимателно от другата страна.
Поначало мекиците се пържат в много мазнина,
аз избегнах това и сложих по-малко, и ги
извадих върху домакинска хортия,
за да не станат мазни.
Сервирах топли, поръсени с пудра захар и
домашно сладко от зимни круши.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар