четвъртък, 17 март 2022 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ

За него бих казала, че няма равен на себе си!
Супер гладък, топящ се в устата, класически крем.


ПРОДУКТИ:
за 6 бр.

яйца 4 бр.
прясно мляко 500 мл
захар 2/3 ч.ч.
ванилия

и още:
за карамела:
захар 1/3 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

Експеримент в еър фрайър Вортекс.

Обливам купичките със студена вода и отцеждам.
В касерола карамелизирам предвидената захар и
я сипвам на дъното на купичките.
В купа разбивам с миксер, яйцата със захарта.
Добавям ванилия и прясно мляко, разбърквам.
Прецеждам сместа.
Сипвам млечната смес върху изстиналия карамел.
Подреждам купичките в кошницата на еър фрайъра и пека
първо на 200 градуса, за 5 минути, на програма Roast,
след което, на 100 градуса, за 30 минути.
Охлаждам десерта за няколко часа и обръщам в чиния.
Няма по-вкусен !






 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар