ПРОДУКТИ:
за 4 бр.шницели:
свинско мляно месо 500 г
яйца 2 бр.
средите на 2 филийки хляб
соев сос 1 суп.л.
кимион 1/2 ч.л.
чубрица 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
зелен лук перца 2 суп.л.
корнфлейск непълна ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Мляното месо се слага в купа и към него се прибавят
нарязан зелен лук, разбито яйце,
накиснатите и изцедени среди хляб (във вода или прясно мляко),
соев сос, кимион, чубрица, черен пипер.
Разбърква се и се омесва добре.
Оформят се четири шницела, които се слагат
на дъска и се прибират в хладилник да се стегнат,
за около час.
Корнфлейксът се слага в полиетиленов плик и
се начуква, до каквато едрина желаете, а
може да си го смелите в блендер.
Щом шницелите се стегнат се изваждат от
хладилника и един по един се потапят в разбито
яйце, овалват се в корнфлейкс и се
напръскват с олио.
Слагат се да се пекат в загрята кошница
на еърфръйър /може и на фурна или в тиган/,
на програма air fry, на 200 градуса, за 15 минути с
едно обръщане.
Много вкусни стават, съпругът ми бе очарован
от вкуса им.
Сервират се с любими сосове и зелена салата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар