вторник, 8 март 2022 г.

ШИШЧЕТА ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С МАЙОНЕЗА И ПОДПРАВКИ

Крехки и сочни пилешки дробчета,
поднесени по малко по различен начин.


ПРОДУКТИ:

пилешки дробчета охладени 500 г
майонеза 2 суп.л.
черен пипер 1 ч.л.
соев сос 1/2 ч.ч.
червен пипер 1/2 ч.л.
чубрица 1 ч.л.
червена пиперка 1 бр.
червен лук 1 глава
дървени шишчета 6 бр.
лимон 1 бр.

ПРИГОТВЯНЕ:

Измивам пилешките дробчета в няколко води и почиствам 
старателно от ципи и жилки.
Накисвам поне за час в соев сос.
Подсушавам с домакинска хартия.
Поръсвам дробчетата с черен пипер, чубрица и
червен пипер.
Оставям за малко, след което в купа поставям
майонеза, дробчетата и хубаво обърквам с ръка.
Така стоят около 30 минути, след което
нанизвам дробчета, парченца лук и пиперка,
на дървени шишчета.
Предварително измервам дължината на шишчетата,
еър фрайъра и отрязвам към 2,5 см от тях, за
да се поместят.
Шишчетата изпичам в загрят еър фрайър Вортекс,
на програма Air Fry, за 10 минути, 
 първо на 205 градуса 3 минути, след което
намалям градусите на 190, с едно обръщане.
Преди да ги извадя от фрайъра ги
намазвам с четчица потопена в соев сос, за
да се глазират.
Който не разполага с еър фрайър може да
си изпече шишчета във фурна, на 250 градуса, за около 15 минути.
Дробчетата поднасям топли, върху препечени филийки,
зелена салата и чаша бяло вино.

ДОБЪР АПЕТИТ!








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар