Крехки и сочни пилешки дробчета,
поднесени по малко по различен начин.
ПРОДУКТИ:
пилешки дробчета охладени 500 г
майонеза 2 суп.л.
черен пипер 1 ч.л.
соев сос 1/2 ч.ч.
червен пипер 1/2 ч.л.
чубрица 1 ч.л.
червена пиперка 1 бр.
червен лук 1 глава
дървени шишчета 6 бр.
лимон 1 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам пилешките дробчета в няколко води и почиствам
старателно от ципи и жилки.
Накисвам поне за час в соев сос.
Подсушавам с домакинска хартия.
Поръсвам дробчетата с черен пипер, чубрица и
червен пипер.
Оставям за малко, след което в купа поставям
майонеза, дробчетата и хубаво обърквам с ръка.
Така стоят около 30 минути, след което
нанизвам дробчета, парченца лук и пиперка,
на дървени шишчета.
Предварително измервам дължината на шишчетата,
еър фрайъра и отрязвам към 2,5 см от тях, за
да се поместят.
Шишчетата изпичам в загрят еър фрайър Вортекс,
на програма Air Fry, за 10 минути,
първо на 205 градуса 3 минути, след което
намалям градусите на 190, с едно обръщане.
Преди да ги извадя от фрайъра ги
намазвам с четчица потопена в соев сос, за
да се глазират.
Който не разполага с еър фрайър може да
си изпече шишчета във фурна, на 250 градуса, за около 15 минути.
Дробчетата поднасям топли, върху препечени филийки,
зелена салата и чаша бяло вино.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар