сряда, 9 март 2022 г.

ПИЛЕШКИ РУЛАДИНИ

Една от любимите ни, бързи вечери,
приготвени в нашия дом.


ПРОДУКТИ:

пилешко месо /гърди/ 1 кг
гъби 6-7 бр.
кашкавал 150 г
маслини зелени без костилки към 10 бр
пушен свински бут или бекон 100-120 г
мариновани краставички 4-5 бр.
лук 1/2 глава
сол
черен пипер
мащерка
олио 2-3 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото филе се нарязва откъм тясната му страна,
но не до края, да стане по-тънко и по-широко.
Оформя се като пържолка и се начуква под стреч фолио.
Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя настрана.
Лукът се нарязва на едро, гъбите на филийки и
се запържват за кратко на тиган.
Поръсва се сол, черен пипер и мащерка.
Нарязва се пушеното месо, краставичките,
маслинките, кашкавалът.
На дъска се слага всяка пържолка,
а отгоре се разпределя плънката от
пушено месо, краставички, маслини, кашкавал.
Завива се на руло внимателно, да не излезе плънката.
Всяко рулце се намазва с мазнина и се поръсва 
със сол и черен пипер.
Руладините се пекат в еър фрайър Вортекс,
 на програма Roast, за 20 минути, 
като на 10 минута се обръщат от другата страна.
Могат да се изпекат и на фурна, на 200 градуса.
След като се изпекат, се изважат, 
отгоре се поръсват с малко кашкавал и се
запичат за 2-3 минути, на програма Grill. 
Сервират се топли със зелена салата,
пържени картофи, сосове или 
друга любима гарнитура.

ДОБЪР АПЕТИТ!








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар