Една от любимите ни, бързи вечери,
приготвени в нашия дом.
ПРОДУКТИ:
пилешко месо /гърди/ 1 кг
гъби 6-7 бр.
кашкавал 150 г
маслини зелени без костилки към 10 бр
пушен свински бут или бекон 100-120 г
мариновани краставички 4-5 бр.
лук 1/2 глава
сол
черен пипер
мащерка
олио 2-3 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото филе се нарязва откъм тясната му страна,
но не до края, да стане по-тънко и по-широко.
Оформя се като пържолка и се начуква под стреч фолио.
Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя настрана.
Лукът се нарязва на едро, гъбите на филийки и
се запържват за кратко на тиган.
Поръсва се сол, черен пипер и мащерка.
Нарязва се пушеното месо, краставичките,
маслинките, кашкавалът.
На дъска се слага всяка пържолка,
а отгоре се разпределя плънката от
пушено месо, краставички, маслини, кашкавал.
Завива се на руло внимателно, да не излезе плънката.
Всяко рулце се намазва с мазнина и се поръсва
със сол и черен пипер.
Руладините се пекат в еър фрайър Вортекс,
на програма Roast, за 20 минути,
като на 10 минута се обръщат от другата страна.
Могат да се изпекат и на фурна, на 200 градуса.
След като се изпекат, се изважат,
отгоре се поръсват с малко кашкавал и се
запичат за 2-3 минути, на програма Grill.
Сервират се топли със зелена салата,
пържени картофи, сосове или
друга любима гарнитура.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар