ПРОДУКТИ:
яйца 4 бр.
кисело мляко 200 г
сладко от смокини 1 ч.ч.
бакпулвер 1 пак.
олио 1/2 ч.ч.
настъргана портокалова кора
орехови ядки 1/2 ч.ч.
брашно 2 ч.ч.
шоколадов топинг
ядки за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купа разбих яйцата, добавих кисело мляко и олио.
Разбърках и добавих сладко от смокини, портокалова кора, орехови ядки,
бакпулвер и пресятото брашно.
Разбърках с шпатула.
Напръсках силиконова форма /за пръв път ползвам/ с олио,
поръсих малко брашно и сложих в центъра
и стъклена чаша.
Изсипах кексовата смес и заравних.
Сложих формата в купата на кукъра,
затворих капака и включих на програма кекс
за 55 минути, защото разбрах, че времето за печене
в силиконова форма е малко повече.
Така се получи добре.
Тъй като моят кукър не пече отгоре, можех да обърна кекса
и да запека още за 8-10 минути, но
предпочетох, както е във формата, да запека в еър фрайера
за 5 минути на програма Roast.
Щом свърши програмата извадих кекса от формата
и оставих да се охлади върху метална скара.
След това украсих кекса с шоколадов топинг и ядки.
Кексът може де се изпече и във фурна, на 170 градуса.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар