Не съм отраснала с нея, но реших да я опитаме.
ПРОДУКТИ:
коприва прясна към 500 г /замених със замразена/
пресен лук 1 връзка
брашно 2 суп.л. с връх
сирене натрошено, колкото обичате
орехови ядки едро нарязани за поръсване отгоре
пасирани домати 2 суп.л.
зеленчукова подправка 1 ч.л.
олио 2 суп.л.
сол 1 ч.л.
вода 800 мл
черен пипер 1/2 ч.л.
кимион 1/4 ч.л.
пушен червен пипер 1 ч.л.
джоджен сушен или пресен
чили щипка
ПРИГОТВЯНЕ:
Копривената каша приготвих в мултикукър, като
реших да опитам програмата за приготвяне на каша.
Но може да се приготви в голям тиган,
по същия начин.
Включих кукъра, на програма сотиране /пържене/ без
капак, сложих олио и изчаках да загрее.
Прибавих нарязан зелен лук, като изчаках
да се позапържи. Добавих копривата и разбърках, след
което сипах брашното.
Отново разбърках, прибавих пасираните домати,
всички подправки, топла вода.
Изключих програмата и затворих капака на кукъра.
Включих на програма каша, за 8 минути.
След като сворши програмата, отворих капака и
сервирах топлата каша, като натроших отгоре сирене
и поръсих с едро, нарязани орехови ядки и малко чили.
ДОБЪР АПЕТИТ!
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар