неделя, 13 март 2022 г.

КАША ОТ КОПРИВА

Не съм отраснала с нея, но реших да я опитаме.

ПРОДУКТИ:

коприва прясна към 500 г /замених със замразена/

пресен лук 1 връзка

брашно 2 суп.л. с връх

сирене натрошено, колкото обичате

орехови ядки едро нарязани за поръсване отгоре

пасирани домати 2 суп.л.

зеленчукова подправка 1 ч.л.

олио 2 суп.л.

сол 1 ч.л.

вода 800 мл

черен пипер 1/2 ч.л.

кимион 1/4 ч.л.

пушен червен пипер 1 ч.л.

джоджен сушен или пресен

чили щипка


ПРИГОТВЯНЕ:


Копривената каша приготвих в мултикукър, като

реших да опитам програмата за приготвяне на каша.

Но може да се приготви в голям тиган,

по същия начин.

Включих кукъра, на програма сотиране /пържене/ без

капак, сложих олио и изчаках да загрее.

Прибавих нарязан зелен лук, като изчаках 

да се позапържи. Добавих копривата и разбърках, след

което сипах брашното.

Отново разбърках, прибавих пасираните домати,

всички подправки, топла вода.

Изключих програмата и затворих капака на кукъра.

Включих на програма каша, за 8 минути.

След като сворши програмата, отворих капака и

сервирах топлата каша, като натроших отгоре сирене

и поръсих с едро, нарязани орехови ядки и малко чили.

ДОБЪР АПЕТИТ!







Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар