понеделник, 14 март 2022 г.

БЪРКАНА БАНИЦА С ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО И СЕМЕНА

Може да я срещнете под различни имена: Бъркана баница,
мързелив тутманик, баницата на мързеливата снаха и др.
Приготвих я с пълнозърнесто брашно и семена, и се
изненадохме у дома, от сполучливия резултат.



ПРОДУКТИ:

яйца 4 бр.
сирене 100-120 г
сол щипка
кисело мляко 1 ч.ч.
сода за хляб 1 ч.л.
олио 1/2 ч.ч.
пълнозърнесто брашно 14 суп.л.с връх
тиквено семе 1 суп.л.
сусамово семе 1 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Най-напред сипвам хлебна сода в киселото
мляко и изчаквам да шупне.
Разбивам яйцата с щипка сол, като ползвам миксер.
Прибавям към тях шупналото кисело мляко и олиото.
Разбърквам.
Добавям брашното на порции и продължавам
да разбърквам, но с лъжица, до еднородна смес.
Прибавям натрошеното сирене и отново разбърквам,
като внимавам да си остане на парченца.
Изсипвам сместа в тава, върху хартия
за печене, като отгоре наръсвам тиквено и сусамово семе.
Пека на фурна, с вентилатор, на 180 градуса,
за 30 минути, до суха клечка.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар