Може да я срещнете под различни имена: Бъркана баница,
мързелив тутманик, баницата на мързеливата снаха и др.
Приготвих я с пълнозърнесто брашно и семена, и се
изненадохме у дома, от сполучливия резултат.
ПРОДУКТИ:
яйца 4 бр.
сирене 100-120 г
сол щипка
кисело мляко 1 ч.ч.
сода за хляб 1 ч.л.
олио 1/2 ч.ч.
пълнозърнесто брашно 14 суп.л.с връх
тиквено семе 1 суп.л.
сусамово семе 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Най-напред сипвам хлебна сода в киселото
мляко и изчаквам да шупне.
Разбивам яйцата с щипка сол, като ползвам миксер.
Прибавям към тях шупналото кисело мляко и олиото.
Разбърквам.
Добавям брашното на порции и продължавам
да разбърквам, но с лъжица, до еднородна смес.
Прибавям натрошеното сирене и отново разбърквам,
като внимавам да си остане на парченца.
Изсипвам сместа в тава, върху хартия
за печене, като отгоре наръсвам тиквено и сусамово семе.
Пека на фурна, с вентилатор, на 180 градуса,
за 30 минути, до суха клечка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар