неделя, 6 март 2022 г.

ПИЦА С ЛАВАШ

Записах "пица с лаваш", защото не се сетих за друго име, но ви 
уверявам, че става за хапване по всяко време.



ПРОДУКТИ:
за един бр.
лаваш /питка за дюнер/ 1 бр.
яйце 1 бр.
наденица или колбас по избор 5-6 парченца
домат чери или друг
кашкавал настърган /аз ползвам "дърпан" турски кашкавал/
черен пипер щипка
магданоз китка/нарязан/
чубрица щипка
олио 1/2 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Пицата може да се приготви на тиган или в еър фрайър.
Под ръка ми бе верният еър фрайър Вортекс.
Яйцето се разбива с вилица, заедно с черен пипер, олио и магданоз.
Фрайърът се загрява и върху решетката му,
на лист алуминиево фолио се слага питката.
Отгоре де излива внимателно разбитото яйце.
Включва се програма Roast /печене/ за 3 минути на 180 градуса.
Добавя се наденица, кашкавал, нарязан домат, 
поръсва се с чубрица.
Печенето продължава още 2-3 минути,
на същата програма.
След това едната страна на лаваша се
прихлупва, с помощта на шпатула.
Отгоре се поръсва малко кашкавал.
Включва се програма Grill /грил/, на 200 градуса, за 2-3 минути.
Готов за сервиране.
Бързо и вкусно!








 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар