Записах "пица с лаваш", защото не се сетих за друго име, но ви
уверявам, че става за хапване по всяко време.
ПРОДУКТИ:
за един бр.
лаваш /питка за дюнер/ 1 бр.
яйце 1 бр.
наденица или колбас по избор 5-6 парченца
домат чери или друг
кашкавал настърган /аз ползвам "дърпан" турски кашкавал/
черен пипер щипка
магданоз китка/нарязан/
чубрица щипка
олио 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пицата може да се приготви на тиган или в еър фрайър.
Под ръка ми бе верният еър фрайър Вортекс.
Яйцето се разбива с вилица, заедно с черен пипер, олио и магданоз.
Фрайърът се загрява и върху решетката му,
на лист алуминиево фолио се слага питката.
Отгоре де излива внимателно разбитото яйце.
Включва се програма Roast /печене/ за 3 минути на 180 градуса.
Добавя се наденица, кашкавал, нарязан домат,
поръсва се с чубрица.
Печенето продължава още 2-3 минути,
на същата програма.
След това едната страна на лаваша се
прихлупва, с помощта на шпатула.
Отгоре се поръсва малко кашкавал.
Включва се програма Grill /грил/, на 200 градуса, за 2-3 минути.
Готов за сервиране.
Бързо и вкусно!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар