Отдавна не бяхме хапвали домашно приготвени гофрети.
Реших, приготвих и семейството бе приятно изненадано.
ПРОДУКТИ:
яйце 1 бр.
брашно 3/4 ч.ч.
царевично нишесте 1/4 ч.ч.
бакпулвер 1/2 ч.л.
хлебна сода 1/4 ч.л.
захар 1 суп.л.
сол 1/2 ч.л.
олио за намазване на гофретника
масло 1/3 ч.ч. разтопено
прясно мляко около 1 ч.ч.
ванилия 3-4 капки
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете сухите съставки брашно, царевично
нишесте, захар, бакпулвер, сода и солта.
В друг съд разбийте течните съставки яйце,
прясно мляко, разтопено масло, ванилия.
Към купата със суха смес прибавете сместа от
млякото, яйцето, маслото и разбъркайте внимателно.
Оставете на страна сместа за около 10-15 минути,
за да може бакпулвера да се активира напълно.
Загрейте гофретника.
Намажете го с малко мазнина и с помощта
на малък черпак излейтеот сместа в уреда за гофрети.
Печете, догато гофретите придобияз златист цвят.
Времето за всеки гофретник е различно!
Поднесете гофретите с малинов топинг и замразени
домашни плодове.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар