петък, 4 март 2022 г.

ГОФРЕТИ

Отдавна не бяхме хапвали домашно приготвени гофрети.
Реших, приготвих и семейството бе приятно изненадано.



ПРОДУКТИ:

    яйце 1 бр.
брашно 3/4 ч.ч.
царевично нишесте 1/4 ч.ч.
бакпулвер 1/2 ч.л.
хлебна сода 1/4 ч.л.
захар 1 суп.л.
сол 1/2 ч.л.
олио за намазване на гофретника
масло 1/3 ч.ч. разтопено
прясно мляко около 1 ч.ч.
ванилия 3-4 капки

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете сухите съставки брашно, царевично
нишесте, захар, бакпулвер, сода и солта.
В друг съд разбийте течните съставки яйце,
прясно мляко, разтопено масло, ванилия.
Към купата със суха смес прибавете сместа от 
млякото, яйцето, маслото и разбъркайте внимателно.
Оставете на страна сместа за около 10-15 минути,
за да може бакпулвера да се активира напълно.
Загрейте гофретника.
Намажете го с малко мазнина и с помощта
на малък черпак излейтеот сместа в уреда за гофрети.
Печете, догато гофретите придобияз златист цвят.
Времето за всеки гофретник е различно!
Поднесете гофретите с малинов топинг и замразени 
домашни плодове.

ДА ВИ Е СЛАДКО!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар