петък, 4 март 2022 г.

ВИТА БАНИЦА С ЯЙЦА,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ

Вкусна, пухкава и сочна !


ПРОДУКТИ:

кори за баница кръгли с ф 60 см-3 бр.
яйца 3 бр. + 1 яйце за намазване на баницата
краве сирене 200 г
кашкавал 60-70 г /ползвам "дърпан" турски кашкавал,
но може и обикновен настърган/
кисело мляко 150 г
олио 1/2 ч.ч.
хлебна сода 1/2 ч.л.
микс семена

ПРИГОТВЯНЕ:

Всяка кора се намазва с олио и се прегъва на две.
В купа се смесват разбитите яйца, 
натрошеното сирене, кашкавал, олио
 и смесеното кисело мляко със сода.
Плънката се разпределя върху трите кори.
Корите се навиват една след друга на охлюв,
върху хартия за печене.
Останалата плънка се нанася върху корите, 
заедно с последното разбито яйце.
Слага се малко кашкавал и се поръсва с
микс семена.
Така приготвена, баницата се пече в загрята фурна,
 на 200 градуса или в еър фрайър Вортекс,
без скарата,
на програма BAKE, на 170 градуса, за 20 минути,
след което баницата се обръща и пече още 10 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!






 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар