Вкусна, пухкава и сочна !
ПРОДУКТИ:
кори за баница кръгли с ф 60 см-3 бр.
яйца 3 бр. + 1 яйце за намазване на баницата
краве сирене 200 г
кашкавал 60-70 г /ползвам "дърпан" турски кашкавал,
но може и обикновен настърган/
кисело мляко 150 г
олио 1/2 ч.ч.
хлебна сода 1/2 ч.л.
микс семена
ПРИГОТВЯНЕ:
Всяка кора се намазва с олио и се прегъва на две.
В купа се смесват разбитите яйца,
натрошеното сирене, кашкавал, олио
и смесеното кисело мляко със сода.
Плънката се разпределя върху трите кори.
Корите се навиват една след друга на охлюв,
върху хартия за печене.
Останалата плънка се нанася върху корите,
заедно с последното разбито яйце.
Слага се малко кашкавал и се поръсва с
микс семена.
Така приготвена, баницата се пече в загрята фурна,
на 200 градуса или в еър фрайър Вортекс,
без скарата,
на програма BAKE, на 170 градуса, за 20 минути,
след което баницата се обръща и пече още 10 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар