Много вкусен и лесен за приготвяне чипс,
невероятно хрупкав !
Приготвен в еър фрайър Вортекс.
ПРОДУКТИ:
лаваш 3 кори /поизсъхнал и позабравен/
олио или зехтин
сол
червен пипер
къри
ПРИГОТВЯНЕ:
Лавашът се реже с ножичка на триъгълничета.
В кръгла кутия с капак, поради липса на купа Тапър
се слага олио или зехтин, къри, сол и червен пипер.
Прибавят се нарязаните триъгълници, кутията
се затваря и бързо се раздрусва няколко пъти,
докато се овкусят всичките.
Ако ползвате фурна, се застила голямата тава
от фурната, с хартия за печене, сипва се
овкусеният лаваш и се пече в загрята фурна, на 200
градуса, за 15 минути.
Ако ползвате еър фрайър, като мен, уредът се нагрява
предварително, след което лавашът се сипва и се
пече на 200 градуса, за 6-7 минути на програма Air fry,
като се разбърква веднъж.
ПРИЯТНО ХРУПКАНЕ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар