петък, 4 март 2022 г.

ЧИПС ОТ ЛАВАШ

Много вкусен и лесен за приготвяне чипс,
невероятно хрупкав !
Приготвен в еър фрайър Вортекс.



ПРОДУКТИ:

лаваш 3 кори /поизсъхнал и позабравен/
олио или зехтин
сол
червен пипер
къри

ПРИГОТВЯНЕ:

Лавашът се реже с ножичка на триъгълничета.
В кръгла кутия с капак, поради липса на купа Тапър
се слага олио или зехтин, къри, сол и червен пипер.
Прибавят се нарязаните триъгълници, кутията
се затваря и бързо се раздрусва няколко пъти,
докато се овкусят всичките.
Ако ползвате фурна, се застила голямата тава
от фурната, с хартия за печене, сипва се
овкусеният лаваш и се пече в загрята фурна, на 200 
градуса, за 15 минути.
Ако ползвате еър фрайър, като мен, уредът се нагрява
 предварително, след което лавашът се сипва и се
пече на 200 градуса, за 6-7 минути на програма Air fry,
като се разбърква веднъж.

ПРИЯТНО ХРУПКАНЕ!





 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар