ПРОДУКТИ:
свинско контра филе 600 г
моркови 3-4 бр.
пресен лук пера за украса
лук 1 глава
брашно 1 суп.л с връх
зеленчукова подправка 1 ч.л.
телешки бульон 1 кубче
пасирани домати 1/2 ч.ч.
бяло вино 100 мл
черен пипер
червен пипер
кимион
сол
олио 2 суп.л.
вода 2 ч.ч.
и още:
ориз непълна ч.ч.
вода 2 ч.ч.
олио 1 суп.л.
фиде 30 г
масло 30 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете контрафилето, като оформите еднакви пържолки.
Поръсете го със сол и черен пипер и го оставете настрана.
През това време си нарежете лука на ситно, а морковите на колелца.
В мазнина си запечете месото от двете страни, в тиган или
в мултикукър, както направих, аз на програма WATERLESS BAKE
/безводно печене/ и извадете в чиния.
В същата мазнина запечете лука и морковите,
добавете брашното, червен пипер и разредете
с бульона, разтворен в топла вода.
Прибавете доматите, виното, зеленчуковата подправка,
сол, черен пипер и кимион.
Оставете да се готви на средна степен на котлона,
а тези с мултикукър, затворете кукъра и включете на
програма MEAT /месо/, за 20 минути.
Не споменах че мултикукъра, с който готвя е CROWN.
След като ястието е готово, изключете кукъра.
Прехвърлете ястието в друга тенджерка, а купата на кукъра
измийте, подсушете с домакинска хартия и подгответе за ориза.
Оризът се измива в няколко води и се
оставя в топла вода, за 30 минути.
Включете кукъра, на програма WATERLESS BAKE
/безводно печене/,сложете се малко олио, сипете фидето и
го запържете, докато покафенее.
Прибавете подсушения ориз, запържете за
около 2 минути, като бъркате непрекъснато.
След това налейте топлата вода, с разтворения бульон,
затворете кукъра и включете на програма ориз, за 5-6 минути.
След като свърши програмата,
добавете в ориза масло и разбъркайте.
Поднесете ястието топло, с гарнитура обърнат ориз,
отгоре пъръсете с перца зелен лук.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
В оригиналната рецепта за пилафа се слагат равни количества ориз и фиде.Фидето се запържва в олио и кр. масло. А и вашият вариант много ми допада. Благодаря , че го споделихте.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви!Попадна ми тази рецепта и реших да я пробвам.Не съм търсила оригинална рецепта.Но ви уверявам,че става много вкусно.
Изтриване