ПРОДУКТИ:
ябълки 5 бр.
стафиди 5 ч.л.
кафява захар 5 каф.л.
бърбън или ром 2 суп.л.
орехови ядки 5 ч.л.
канела 1/2 ч.л.
олио спрей
ПРИГОТВЯНЕ:
След като се измият ябълките се разрязват на половинки
и се почистват от семената.
Стафидите се накисват в алкохола, след
което с лъжичка се сипват в средата на ябълките.
Поръсват се с щипка канела, кафява захар,
напръскват се с олио спрей
и се поливат с остатъка от алкохола.
Ябълките се слагат върху надупчена хартия
за печене, в загрята кошница на фрайъра и
се пекат на 180 градуса, за 15 минути, на програма Roast.
След 5 тата минута върху ябълките се
поръсват смлени орехови ядки.
Накрая се включва на програма Grill, на 200 градуса,
за 2 минути.
Печените ябълките се сервират,
поляти с мед или плодов топинг.
Освен в еър фрайър,
ябълките можете да изпечете на фурна и в
по-голямо количество, разбира се,
защото стават много вкусни.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар