ПРОДУКТИ:
връхчета коприва 2 шепи
връхчета лапад 1 шепа
морков 1 бр.
пресен лук 2-3 стръка
пресен джоджен китка
брашно 1 ч.л.
ориз 3 суп.л.
сирене 150 г
вода 1,5 л
зеленчуков бульон 1 кубче
олио 2 суп.л.може масло
сол 1 ч.л.
червен пипер 1/2 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
За застройката:
яйце 1 бр.
кисело мляко 3-4 суп.л.
лимонов сок 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Супата приготвих в мултикукър под налягане Crown,
но може да се приготви по същият начин в обикновена тенджера.
Копривата, лападът и пресният лук се измиват и почистват.
Попарват се в гореща вода, обливат се със студена вода,
отцеждат се и се нарязват на ситно.
Лукът се накълцва и запържва в мазнина,
в купата на кукъра, на програма безводно печене.
Добавя се настърганият морков.
Сипва се брашно и се разбърква.
Прибавя се топла вода, копривата с лапада, ориз, зеленчуков бульон,
подправя със сол, пипер и джоджен.
Избира се програма за супа, за 10 минути.
След като се свари супата се добавя сирене,
нарязано на кубчета и се разбърква.
Застройва се с яйце, кисело мляко и лимонов сок.
Супата се поднася топла, поръсена с черен и лют пипер.
ВКУСНО!
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар