Уникално крехка и вкусна скумрия, приготвена
в еър фрайър Вортекс.
ПРОДУКТИ:
скумрия 2 бр./средна големина/
сок от лимон 3-4 суп.л.
сол 1 ч.л.
черен пипер 1 каф.л.
олио 1 суп.л.
лимон резени
морков за украса
магданоз
и още за
картофеното канапе:
картофи 4-5 бр.
майонеза 2 суп.л.
маринована краставичка 1 бр.
варени яйца 2 бр.
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Скумрията се почиства добре от глави и вътрешности.
Измива се старателно и се разполовява.
Маха се средната кост и всички малки костици.
Маринова се за час в лимонов сок, сол,
черен пипер и олио.
Поставя се в загрят еър фрайър и се пече първо
с кожата нагоре,
на програма Roast, за 10 минути, на 180 градуса,
след което се обръща и пече още 5 минути, от другата страна.
За картофеното канапе : картофите се сваряват без кожата, намачкват се.
Към тях се прибавят нарязани на кубчета варени яйца и
краставичка.
Разбърква се и се смесва с майонеза.
Скумрията се сервира върху картофено канапе и
се украсява с морков, резени лимон и магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар