неделя, 27 март 2022 г.

СКУМРИЯ, ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ КАРТОФИ

Уникално крехка и вкусна скумрия, приготвена
в еър фрайър Вортекс.


ПРОДУКТИ:

скумрия 2 бр./средна големина/
сок от лимон 3-4 суп.л.
сол 1 ч.л.
черен пипер 1 каф.л.
олио 1 суп.л.
лимон резени
морков за украса
магданоз

и още за 

картофеното канапе:

картофи 4-5 бр.
майонеза 2 суп.л.
маринована краставичка 1 бр.
варени яйца 2 бр.
сол
черен пипер


ПРИГОТВЯНЕ:

Скумрията се почиства добре от глави и вътрешности.
Измива се старателно и се разполовява.
Маха се средната кост и всички малки костици.
Маринова се за час в лимонов сок, сол,
черен пипер и олио.
Поставя се в загрят еър фрайър и се пече първо
с кожата нагоре,
на програма Roast, за 10 минути, на 180 градуса,
след което се обръща и пече още 5 минути, от другата страна. 

За картофеното канапе : картофите се сваряват без кожата, намачкват се.
Към тях се прибавят нарязани на кубчета варени яйца и
краставичка.
Разбърква се и се смесва с майонеза.
Скумрията се сервира върху картофено канапе и
се украсява с морков, резени лимон и магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!







 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар