Лесен начин да си приготвите вкусен чернокоп,
за кратко време, с малко мазнина и да не " висиш на котлона",
без натрапчива миризма на риба в кухнята.
ПРОДУКТИ:
чернокоп 12 бр.
сол
черен пипер
зехтин 2 суп.л.
лимон
сок от 1/2 лимон
дървени шишчета 2 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Чернокопът се почиства от вътрешности и се измива добре,
под течаща вода.
Подсушава се с кухненска хартия.
Намазва се със зехтин, поръсва се със сол и черен пипер,
след което се нанизва на дървени шишчета.
Отгоре се изстисква сок от лимон и се
оставя "да си поеме подправките".
Чернокопът се слага да се пече на скара, може на фурна
или на бърза ръка в еър фрайер Instant Vortex plus / както
направих аз /, на програма ROAST /печене/, за 20 минути,
като след 10-тата минута се обръща от другата страна.
Рибата се поднася топла с резенчета лимон.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар