понеделник, 14 февруари 2022 г.

КЕБАП ОТ СВИНСКИ ВРАТ, ЧЕРЕН ДРОБ И ВИНО



ПРОДУКТИ:

свински врат 500 г
свински черен дроб 300 г
лук 1 глава
чесън 1 глава
гъби 3-4 едри печурки
бяло вино 1/2 ч.ч.
вода 1 ч.ч.
телешки бульон 1 кубче
картофи 5-6 бр.
олио 1-2 суп.л.
масло, колкото лешник
сол
черен пипер
лют пипер
чубрица
индийско орехче
магданоз да поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:

Месото се нарязва с формата на пържолки, овкусява
се със сол и черен пипер, оставя се
да си поемат подправките и се запечатва в 
мазнина в кукъра, на програма Waterless Bake/безводно печене/
след което се изважда в чиния.
Дробът се нарязва на флейки, поръсва се със сол и
черен пипер и също се запечатва в мазнината,
след което се изважда.
В същата мазнина се запържва нарязания на едро лук и гъби.
Месото и дробът се връщат в кукъра,
добавя се вино и разтворения в топла вода телешки бульон, 
черен пипер, лют пипер и чубрица, чесън.
Слага се решетка и върху нея се нареждат 5-6 обелени картофа.
Кукърът сезатваря и се включва програма Meat /месо/,за 20 минути.
След свършване на програмата, картофите се изваждат и
се намачкват с преса, заедно с парче масло,
 сол, черен пипер и индийско орехче.
Ястието се сервира топло, като встрани от
месото, дроба и соса от готвенето се слага топка картофи с 
лъжица от сладолед, поръсена с магданоз.

ПРИЯТЕН АПЕТИТ!











 Ако са ви допаднали моите простички и лесни,

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар