ПРОДУКТИ:
свински врат 500 г
свински черен дроб 300 г
лук 1 глава
чесън 1 глава
гъби 3-4 едри печурки
бяло вино 1/2 ч.ч.
вода 1 ч.ч.
телешки бульон 1 кубче
картофи 5-6 бр.
олио 1-2 суп.л.
масло, колкото лешник
сол
черен пипер
лют пипер
чубрица
индийско орехче
магданоз да поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва с формата на пържолки, овкусява
се със сол и черен пипер, оставя се
да си поемат подправките и се запечатва в
мазнина в кукъра, на програма Waterless Bake/безводно печене/
след което се изважда в чиния.
Дробът се нарязва на флейки, поръсва се със сол и
черен пипер и също се запечатва в мазнината,
след което се изважда.
В същата мазнина се запържва нарязания на едро лук и гъби.
Месото и дробът се връщат в кукъра,
добавя се вино и разтворения в топла вода телешки бульон,
черен пипер, лют пипер и чубрица, чесън.
Слага се решетка и върху нея се нареждат 5-6 обелени картофа.
Кукърът сезатваря и се включва програма Meat /месо/,за 20 минути.
След свършване на програмата, картофите се изваждат и
се намачкват с преса, заедно с парче масло,
сол, черен пипер и индийско орехче.
Ястието се сервира топло, като встрани от
месото, дроба и соса от готвенето се слага топка картофи с
лъжица от сладолед, поръсена с магданоз.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни,
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар